Antenna blog

 

Ben jij een goede collega?

Prettig samenwerken met elkaar is belangrijk voor een goede werksfeer en het bereiken van gezamenlijke doelstellingen. Een belangrijke eigenschap voor samenwerken is collegialiteit. Ontbreekt het daaraan, dan is een goede sfeer vaak ver te zoeken en zullen doelstellingen zelden worden bereikt. Hier wat tips!

Dé 6 tips voor een goed LinkedIn profiel

Tegenwoordig zit iedereen online. Had je vroeger je CV netjes in een mapje thuis liggen, zo heeft bijna iedereen nu een online CV in de vorm van LinkedIn. Ook recruiters maken hier gretig gebruik van. Heb jij gesolliciteerd op een functie, dan zullen ze altijd even je LinkedIn profiel bekijken.

Hoe bereid jij jouw sollicitatiegesprek goed voor?

Mooi! Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek voor jouw droombaan. Maar hoe kun je dit gesprek het beste voorbereiden? Antenna geeft jou graag een aantal tips en tricks die jou op weg kunnen helpen.

Ben ik succesvol?

Stel jij jezelf deze vraag weleens? Vergelijk jij jouw succes met dat van een ander? Streef je naar meer succes? En hoe ziet dit er dan uit? Wees gerust, je hoeft deze vragen niet te beantwoorden. Jij kan vandaag - sterker nog, na het lezen van deze blog - al succesvoller zijn dan ervoor.

Een jaloersmakend CV in 3 eenvoudige stappen

Je CV is vaak een eerste indruk van jou. Zorg dat dit een goede is! Vind je dat jouw CV wel weer een opfrisbeurt kan gebruiken? Heb jij even mazzel dat je deze blog voor je hebt. Wij hebben de weg naar een briljant CV samengevat in drie eenvoudig te nemen stappen. Doe er je voordeel mee!

Payrolling: een professioneel en onmisbaar HR-instrument

Ruim 200.000 mensen zijn momenteel op payrollbasis werkzaam in Nederland. Opvallend genoeg is hiervan meer dan 70% actief bij een MKB-bedrijf. Payrolling is dus niet meer weg te denken van onze arbeidsmarkt. De negatieve beeldvorming omtrent payrolling is absoluut onterecht. Het is een oplossing voor de complexiteit van werkgeverschap en voor werkzoekenden vaak het verschil tussen werk en géén werk.

Personeelsadvies: 'Doe je voordeel met het uitzendbureau'

Onze collega Sandra staat deze week in het magazine 'Ondernemersbelang'. Zij geeft in deze editie gratis personeelsadvies aan het mkb en heeft een duidelijke boodschap: 'Doe je voordeel met het uitzendbureau'! Het volledige artikel lees je hieronder.

De werknemer Anno 2016

De arbeidsmarkt verandert in rap tempo. De babyboomers stappen uit en worden vervangen door een nieuwe generatie: de jonge twintigers. En deze groep heeft andere verwachtingen van en opvattingen over werk. De statusbaan is uit, lifestylewerk is in. Een vaste baan is leuk, maar zeker geen must. De arbeidsmarkt flexibiliseert en het lijkt erop dat werkgevers en ‘de nieuwe werknemers’ dat prima vinden. 

Masters van de vroege ochtend!

Dinsdagochtend 21 oktober jl. mochten consultants van de vestiging Aalsmeer, Sharon Kentrop en Jeanine Verhaar, de handjes laten wapperen in de productie bij Hoorn Bloommasters. Om 06:30 uur stonden zij dan ook (warm gekleed en met kleine oogjes in de startblokken om aan de zijde van directeur Frans van Baal mee te lopen en door hem enthousiast te worden geinstrueerd, tijdens het productieproces. 

Nót another day at the office

Ik zeg vaak dat het werk bij Antenna zo boeiend is door de afwisseling die je als consultant hebt in je functie. Je hebt te maken met diverse bedrijven en contactpersonen, je werft voor veel verschillende functies en hebt de meest uiteenlopende gesprekken met werkzoekenden. Maar wat het werk misschien nog wel het meest interessant maakt, is dat we bij veel bedrijven ook echt een kijkje in de keuken mogen nemen.

Meld je hier onder aan voor onze nieuwsbrief