Antenna nieuws

 

Payrolling: een professioneel en onmisbaar HR-instrument

Ruim 200.000 mensen zijn momenteel op payrollbasis werkzaam in Nederland. Opvallend genoeg is hiervan meer dan 70% actief bij een MKB-bedrijf. Payrolling is dus niet meer weg te denken van onze arbeidsmarkt. De negatieve beeldvorming omtrent payrolling is absoluut onterecht. Het is een oplossing voor de complexiteit van werkgeverschap en voor werkzoekenden vaak het verschil tussen werk en géén werk.

Personeelsadvies: 'Doe je voordeel met het uitzendbureau'

Onze collega Sandra staat deze week in het magazine 'Ondernemersbelang'. Zij geeft in deze editie gratis personeelsadvies aan het mkb en heeft een duidelijke boodschap: 'Doe je voordeel met het uitzendbureau'! Het volledige artikel lees je hieronder.

De werknemer Anno 2016

De arbeidsmarkt verandert in rap tempo. De babyboomers stappen uit en worden vervangen door een nieuwe generatie: de jonge twintigers. En deze groep heeft andere verwachtingen van en opvattingen over werk. De statusbaan is uit, lifestylewerk is in. Een vaste baan is leuk, maar zeker geen must. De arbeidsmarkt flexibiliseert en het lijkt erop dat werkgevers en ‘de nieuwe werknemers’ dat prima vinden. 

Masters van de vroege ochtend!

Dinsdagochtend 21 oktober jl. mochten consultants van de vestiging Aalsmeer, Sharon Kentrop en Jeanine Verhaar, de handjes laten wapperen in de productie bij Hoorn Bloommasters. Om 06:30 uur stonden zij dan ook (warm gekleed en met kleine oogjes in de startblokken om aan de zijde van directeur Frans van Baal mee te lopen en door hem enthousiast te worden geinstrueerd, tijdens het productieproces. 

Nót another day at the office

Ik zeg vaak dat het werk bij Antenna zo boeiend is door de afwisseling die je als consultant hebt in je functie. Je hebt te maken met diverse bedrijven en contactpersonen, je werft voor veel verschillende functies en hebt de meest uiteenlopende gesprekken met werkzoekenden. Maar wat het werk misschien nog wel het meest interessant maakt, is dat we bij veel bedrijven ook echt een kijkje in de keuken mogen nemen.

Ontslag? Vergeet de spelregels van de Wet werk en zekerheid niet!

De Wet werk en zekerheid (Wwz) is al ruim een jaar van kracht. Maar toch ontbreekt er bij veel werkgevers en werknemers kennis van deze wet. Want wanneer mag een werknemer nou ontslagen worden en wanneer niet? Hoe gaat zo’n ontslagprocedure? De antwoorden op deze en andere vragen hebben wij voor u op een rijtje gezet.

Solliciteren en social media

Social media is voor werkzoekenden een veel gebruikte tool om een nieuwe baan te zoeken. Veel bedrijven plaatsen hun vacatures namelijk ook op Twitter, Facebook en LinkedIn. Daarentegen gebruiken recruiters deze social media ook om meer over de kandidaten te weten te komen dus laat zien wie je bent maar doe dit op een verstandige manier!

Antenna in black

Antenna had al een wagenpark bestaande uit blauwe Fiat 500-tjes. De blauwe kleur hebben wij nu omgeruild voor een stoere zwarte versie.
 
 

De zomer is begonnen

De zomer is begonnen. De vakanties voor de vaste medewerkers zijn ingepland. Voor werknemers is dit vaak een periode van rust en ontspanning, maar hoe gaan werkgevers om met de onderbezetting binnen hun bedrijf?

De arbeidsmarkt kan niet zonder uitzendbureau

"Goed personeel is zo moeilijk te vinden" is een veelgehoorde klacht van werkgevers enerzijds. “Ik ben goed, maar waarom kan ik nou nergens een leuke baan vinden?”, denken veel werkzoekenden anderzijds.
 

Meld je hier onder aan voor onze nieuwsbrief