De zomer is begonnen

Voor veel bedrijven is de zomer een rustige periode, maar tegelijk gaan er ook veel medewerkers op vakantie. Dit kan dan alsnog resulteren in onderbezetting tijdens de zomermaanden. Hoe gaan werkgevers hiermee om?

Wat te doen na het afstuderen

Vond je het kiezen van een studie al moeilijk? Dan is het kiezen van een richting ná jouw studie misschien nog wel moeilijker. Je hebt je al een paar jaar gefocust op het behalen van dat papiertje en nu moet je opeens ‘daar iets mee gaan doen’. Of kies je toch voor wat anders na het afstuderen? Ga je überhaupt meteen werken? Een aantal zaken om rekening mee te houden vind je in dit blog!

Werk en privé in balans

Spendeer jij genoeg tijd met vrienden en familie? Veel mensen vinden het lastig om evenwicht tussen hun werk en hun privéleven  te behouden. Wat kun je doen om die balans goed te houden?

Hoe val ik op tussen duizenden medekandidaten?

Als je onze blogs vaker leest, dan weet je dat tegenwoordig veel banen via via worden ingevuld. Een van de tips die wij dan ook altijd meegeven is om te zorgen voor een goed netwerk en jezelf te laten opvallen. Maar hoe doe je dat?

5 tips voor salarisonderhandeling

Natuurlijk is het belangrijk dat jij bij je werk op je plek zit. Je brengt hier het grootste gedeelte van je week door. Maar je doet dit alles niet voor niets. Je bent van waarde voor het bedrijf en wilt dat je ook op waarde geschat wordt. Niemand wil wat tekort komen en dus ook niet wat het salaris betreft. Maar hoe pak je dit nu het beste aan? Hoe onderhandel jij succesvol over je salaris? Met de volgende tips leer jij hoe je het allerbeste uit een salarisonderhandeling haalt.

Hoe schrijf ik een goede motivatiebrief?

Ken je dat? Je hebt een vacature gelezen waar je heel enthousiast over bent en nu wil je er heel graag op gesprek. Dan is het nu zaak om een super goede motivatiebrief te schrijven zodat jij je concurrentie voor blijft. Daarom vandaag de belangrijkste tips om van jouw motivatiebrief een toegangskaartje voor jouw droomsollicitatie te maken!

De beste manieren om werk te vinden in 2019

Net als al het andere verandert de wereld van recruitment in hoog tempo. Krapte op de arbeidsmarkt, nieuwe technologische ontwikkelingen, nieuwe vormen van werk, noem maar op. Daarom is het goed om scherp te blijven en je te verdiepen in de beste manieren om werk te vinden anno nu. Wij zijn de beroerdste niet en geven jou daarom graag een aantal tips om jouw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Ben jij een goede collega?

Prettig samenwerken met elkaar is belangrijk voor een goede werksfeer en het bereiken van gezamenlijke doelstellingen. Een belangrijke eigenschap voor samenwerken is collegialiteit. Ontbreekt het daaraan, dan is een goede sfeer vaak ver te zoeken en zullen doelstellingen zelden worden bereikt. Hier wat tips!

Dé 6 tips voor een goed LinkedIn profiel

Tegenwoordig zit iedereen online. Had je vroeger je CV netjes in een mapje thuis liggen, zo heeft bijna iedereen nu een online CV in de vorm van LinkedIn. Ook recruiters maken hier gretig gebruik van. Heb jij gesolliciteerd op een functie, dan zullen ze altijd even je LinkedIn profiel bekijken.

Hoe bereid jij jouw sollicitatiegesprek goed voor?

Mooi! Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek voor jouw droombaan. Maar hoe kun je dit gesprek het beste voorbereiden? Antenna geeft jou graag een aantal tips en tricks die jou op weg kunnen helpen.

Meld je hier onder aan voor onze nieuwsbrief