De werknemer Anno 2016

De werknemer Anno 2016

De arbeidsmarkt verandert in rap tempo. De babyboomers stappen uit en worden vervangen door een nieuwe generatie: de jonge twintigers. En deze groep heeft andere verwachtingen van en opvattingen over werk. De statusbaan is uit, lifestylewerk is in. Een vaste baan is leuk, maar zeker geen must. De arbeidsmarkt flexibiliseert en het lijkt erop dat werkgevers en ‘de nieuwe werknemers’ dat prima vinden. 
 
De flexibilisering van de arbeidsmarkt is natuurlijk al jaren geleden ingezet. Door veranderende marktomstandigheden, de crisis, wisselende vraag bij afnemers, krijgen werkgevers steeds meer behoefte aan flexibele inzet van arbeidskrachten. Van het ‘lifetime-employment-model’ werd in rap tempo afscheid genomen. Vroeger ontleenden mensen hun inkomenszekerheid aan een levenslange carrière bij eenzelfde werkgever. En die werkgever deed er vervolgens alles aan om aan die verwachting van de werknemer te kunnen voldoen. Er was een soort van zorgplicht om de werknemer binnen de organisatie aan het werk te houden. In Eindhoven bouwde Philips complete woonwijken met woningen, bedrijfswinkels en sportverenigingen voor haar medewerkers. Alleen maar om ze langdurig te binden. Dichtbij huis gebeurde hetzelfde; ook busmaatschappij Maarse & Kroon (voorloper van Connexxion) bouwde voor haar buschauffeurs woningen in de Hortensialaan in Aalsmeer. Die straat heet in de volksmond nog steeds “de buschauffeursstraat”. Tegenwoordig is ‘lifetime employment’ overgegaan in ‘lifetime employability’.
 
De nieuwe generatie medewerkers is veel meer bezig met zijn of haar eigen ontwikkeling. Ze willen voor zichzelf de zekerheid creëren om een leven lang werk te hebben dat bij hun past. En dat is zeker niet per sé bij één werkgever. Ze zijn veel meer zelfsturend en ontwikkelen hun kennis en vaardigheden continue. Zo blijven ze voor diverse werkgevers interessant en maken ze makkelijker een overstap naar een ander bedrijf dat ze aanspreekt.
 
De toegenomen flexibiliteit maakt de arbeidsmarkt onoverzichtelijker. Ten eerste is het arbeidsrecht vrij complex, voor zowel werkgevers als werknemers. Daarnaast bieden veel opleidingen tegenwoordig een breed arbeidsmarktperspectief, er zijn steeds minder gerichte opleidingen. Maar waar moet je als werknemer beginnen? Meestal is dat op het internet, daar is informatie genoeg. Startende jongeren hebben een voorkeur voor dit medium omdat het ook anoniem en makkelijk toegankelijk is. Zo vinden ze vacatures. 
 

 

Meld je hier onder aan voor onze nieuwsbrief